27 лютого 2018

Акція «Нагодуй птахів» триває!


Шановні друзі!
Кожен рік на початку зими в нашій школі оголошується традиційна акція «Нагодуй птахів», яка триватиме весь холодний період року. Дякуємо всім, хто турбується про птахів взимку, бо зима не здає свої позиції.
Слід пам’ятати, що орнітологи рекомендують підкормлювати птиць насінням соняшника, гарбуза, кавуна, коноплі, дині, проса, крихтами білого хліба.
Серед найпоширеніших кормів, що можна використовувати для підгодівля птахів узимку, можна назвати: насіння соняшника (несмажене) – дуже люблять снігурі та синиці. Можна трохи розтовкти його пляшкою чи качалкою; овес – їдять вівсянки та чубаті жайворонки; просо, пшоно – найулюбленіша їжа для вівсянок, жайворонків, синиць і горобців; насіння кавунів – корм для синичок і повзиків; насіння дині – всі птахи полюбляють; крихти сухого білого хліба (чорний не можна ні в якому разі) – корм для багатьох птахів; сире несолоне сало, сирі чи варені кістки – улюблені ласощі синиць; ягоди горобини і бузини – улюблені ласощі дроздів; насіння ясеня – ласощі для снігурів; насіння бур'янів (лобода, кропива, кінський щавель) – корм для всіх зерноїдних птахів.

З усіх питань, пов'язаних з проведенням акції, звертайтеся до вчителя біології.

Більш детальна інформація на сайті Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді

Пропонуємо до вашої уваги світлини годівниць, що були виготовлені на уроках трудового навчання та  розташовані біля школи 
(автори фото - учні 8 класу ). 


                                                                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар