16 січня 2017

Мобільні телефони і здоров'я

" І як люди раніше жили без мобільних телефонів? Інша справа зараз!
Ти не пропустиш вечірку лише тому, що тебе не змогли знайти. Друзі тебе скрізь дістануть! Є, правда, і мінус... Батьки тебе теж скрізь дістануть. Але, виявляється, цей недолік не єдиний..." Це думки учнів 11-го класу, які вирішили з’ясувати, в чому звинувачують мобільний зв'язок та запропонували проект «Вплив електромагнітного  випромінювання мобільного зв’язку на живі організми».Мета проекту– з’ясувати вплив електромагнітного випромінювання  на живі організми, завдання- експериментально перевірити вплив електромагнітних випромінювань на процес  сходження і проростання насіння культурних рослин. Опитування учнів 11-го класу виявило, що на спілкування телефоном підлітки витрачають від 4 годин до 5 хвилин на добу, в середньому для 16 учнів це становить 25 хвилин. Тому для проведення експерименту заплановано змоделювати ситуацію «розмови» з насінням під час сходження і проростання і за три тижні порівняти результати з контрольним зразком.


Сучасній людині важко уявити, що буквально десятиліття тому ми могли зателефонувати один одному тільки з дому або будки таксофона. Зараз ми набираємо один одного лише дотиком до екрану телефона, і перебувати при цьому можемо всюди. Вчені до цього часу не дійшли однозначного висновку, наскільки шкідливі мобільні телефони. Однак доказів того, що негативний вплив на наш організм вони все-таки роблять, все більше. Глобальне поширення мобільного зв'язку створює великі технічні можливості спілкування між людьми. У той же час, у численних дослідженнях вказується на те, що використання даного виду зв'язку викликає серйозні проблеми зі здоров'ям у дорослих та дітей. Як показують дослідження, проведені вченими США Норвегії й Данії, користувачі стільникового зв'язку частіше за інших скаржаться на головні болі, сонливість, стають дратівливими
Огляд Інтернет – джерел з даного питання виявив наступне:
  • Британські та шведські лікарі стверджують, що мобільні телефони підвищують ризик захворіти на рак мозку.
  • Шведським національним інститутом праці було проведено дослідження, і там дійшли висновку, що ті, хто користується мобільним телефоном досить інтенсивно, страждають від провалів пам'яті, головних болів і постійного відчуття сонливості.
  • Німецькі вчені опублікували результати свого експерименту, де показано, що використання мобільного телефону в кишені може на 30% знизити здатність чоловіка народження нащадків.
  • За даними ВООЗ, користування стільниковими телефонами більше години на день помітно погіршує зір та слух. Причина - пульсуюче електромагнітне поле.
  • Англійський учений Ендрю Прентіс вважає, що мобільний позбавляє свого власника приблизно від 16 км ходьби на рік. Поряд із використанням інших досягнень науки це призводить до того, що збільшується кількість людей з надмірною вагою.
  • Англійські дослідники пишуть про те, що електромагнітні хвилі мобільного зв’язку руйнують імунну систему: ми починаємо частіше застуджуватися, швидше заражатися і довше хворіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар