19 вересня 2016

Стартував екологічний проект "Умови вигулу домашних тварин та санітарно-екологічний стан жилого мікрорайону міста "

         Одним із важливих критеріїв належності до європейської цивілізації є ставлення суспільства до тварин. Правила утримання домашніх тварин суворо регламентовані в різних законодавчих актах, головною метою яких є створення для тварини необхідних умов, що відповідають її біологічним та індивідуальним потребам. Особлива увага в вимогах щодо утримання домашніх тварин приділяється поліпшенню епідемічної та епізоотичної обстановки.  За статистикою, в Україні приблизно 12 млн. людей утримують вдома собак, але менше    1% прибирають за своїми домашніми улюбленцями .
Окрім неестетичного вигляду, неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість з них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань.  Таким чином, відсутність умов щодо цивілізованого утримання домашніх тварин становить небезпеку санітарно - екологічного стану прибудинкових територій та паркових зон жилих мікрорайонів міст.
Мета проекту – виявити вплив умов вигулу домашних тварин на санітарно-екологічний стан міста та визначити і реалізувати заходи щодо його забезпечення у мікрорайоні Авіатор м. Чугуєва.
Актуальність та новизна проекту полягає у тому, що більшість власників домашних тварин м-ну Авіатор не дотримуються санітарно-екологічних умов вигулу домашніх тварин в зв’язку з відсутністю спеціальних зон вигулу та низьким рівнем екологічної свідомості з цього питання.Завдання проекту: встановлення соціальних та екологічних аспектів існування домашних тварин у містах;проведення соціологічного дослідження серед учнів навчального закладу щодо проблем утримання домашніх тварин; розроблення рекомендацій по створенню майданчика для вигулу собак у мікрорайоні Авіатор; проведення інформаційної кампанії щодо дотримання умов вигулу домашніх тварин їх власниками.
 Об'єктами дослідження є умови утримання домашніх тварин (собак) м-на «Авіатор» м. Чугуєва. Предмет дослідження – вплив умов утримання домашніх собак на санітарно-екологічний стан прибудинкових територій та паркових зон м-на «Авіатор» м. Чугуєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар